Orphanage Without Walls

Once in a LifeTime

de Spirituele Reis

Vrijwilligers

Introductie

de Stichting


 • Is de terugval in gebruik van drugs, alcohol, en/of medicijnen weer een feit
   
 • Je bent (weer) vastgelopen in werk, relaties enz. en het “geluk” en positieve gevoelens zijn verdwenen
   
 • De toekomst is een “zwart gat” en je komt er zelf of met behulp van ondersteuning en/of programma’s in uw omgeving, niet meer uit
   

Herkent u zich in bovenstaande onderwerpen?

De Stichting (Foundation) Creating Balance Thailand biedt vanuit een pragmatische “no-nonsense” aanpak diverse zeer succesvolle programma’s en mogelijkheden aan mensen, die hulp en/of ondersteuning zoeken.

Zoek je een pragmatische no-nonsense aanpak en een betaalbaar programma, waarbij kwaliteit van ondersteuning voorop staat, kijk dan voor meer informatie bij de programma’s “Once in a life-time” en “De spirituele reis”.

De Foundation biedt de mogelijkheid aan mensen, om het “echte Thailand” en haar cultuur van binnen uit te leren kennen door projecten uit te voeren als vrijwilliger.

Voor meer informatie kijk bij het programma vrijwilligerswerk.

Wil je mee helpen om

 • kinderen en jongeren een goede, veilige toekomst te bieden en/of de vicieuze cirkel van achterstand en discriminatie te doorbreken?
 • de vrijwilligersprojecten te realiseren en/of?
 • de werkzaamheden van de Foundation te ondersteunen?
   

kijk dan voor meer informatie bij de onderdelen "Just Say No!", "Don’t think just do!!!" en "Donaties".


De Foundation “Creating Balance Thailand” is, met haar werkzaamheden in Thailand, eind 2007 begonnen met het door de Foundation ontwikkelde “Once in a LifeTime”, het rehabilitatie-programma voor verslaafden.

De Foundation is opgericht door Ron Gerrits uit Nederland en wordt daarbij ondersteund door de bestuursleden, Mw. Somboon Suprasert, Mw Bonrood Lonuch en Mw. Jiamjit Bonsoom.

Door deze samenstelling van het bestuur is een zeer ruime en langdurige ervaring aanwezig in het ontwikkelen van programma’s en het coachen/begeleiden van mensen die, in een voor hun gevoel , uitzichtloze positie verkeren. Zoals langdurig verslaafden, thuislozen/zwervenden, aids-hiv patiënten, slachtoffers van sexueel misbuik/mishandeling en/of mensen die het doel in hun leven verloren hebben.

Daar de Foundation puur gericht is op het leveren van kwaliteit door maatwerk, individuele programma’s en coaching, ligt de prioriteit niet bij kwantiteit. Hierdoor is de Foundation klein van samenstelling, maar groot in het nemen van verantwoordelijkheid en daadkracht. 

Het motto van de Foundation en haar medewerkers is dan ook "Doen wat je zegt en zeggen wat je doet".

De dagelijkse begeleiding van de cliënten is in handen van Ron Gerrits, die daarbij ondersteund wordt door zijn bestuursleden en medewerkers. 

De uitgangspunten van de Foundation staan beschreven in de rubrieken missie, visie en werkwijze. Hoe dit in de praktijk vormgegeven wordt, is terug te lezen in de programma’s en het aanbod. 

Echter, al deze programma’s zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaringen in het werken met - en het luisteren naar de mensen, die één of meerdere van bovenstaand genoemde problemen hadden en vastgelopen waren in diverse hulpverleningsvormen, waardoor zij van zichzelf en/of van de maatschappij het label "hopeloos" hebben gekregen.

Door dit ontwikkelingsconcept hebben de programma’s niet alleen een uniek karakter, maar zijn de resultaten ook uniek te noemen in positieve zin.